VerpleeghuisVoordeel is een dienst van financieel planningsbureau Zicht op Geld uit Leeuwarden. Door de samenwerking met diverse adviseurs verspreid over (bijna) heel Nederland kunnen we de dienst VerpleeghuisVoordeel aanbieden aan bijna alle senioren met een partner in een zorginstelling.

.

Gina Kingma – oprichter Zicht op Geld

Al ruim 20 jaar ben ik actief in de financiële dienstverlening. In het begin heb ik ook de nodige fouten gemaakt. Ken je de woekerpolis en aandelenlease? Tja, ook ik werd verblind door beloftes over mooie rendementen. Zonder me erin te verdiepen heb ik ze afgesloten. Dit heeft me duizenden euro’s gekost. Een dure, maar wijze les.

Sindsdien heb ik heel veel geleerd over geld en ben ik gecertificeerd Financieel Planner geworden. Nu kan ik alle verschillend disciplines rondom geld combineren. Hierdoor weet ik slimme financiële oplossingen te vinden. De puzzel oplossen met maximaal financieel voordeel, dat is waar ik blij van word.

Een paar jaar geleden is mijn schoonmoeder opgenomen in een verpleeghuis. Toen ben ik me gaan verdiepen in de financiën rondom het wonen in een verpleeghuis. Doordat ik de weg heb gevonden in het woud van regels en instanties, kregen mijn schoonouders ruim €15.000 per jaar meer te besteden. Zo onrechtvaardig dat dit voordeel er alleen is voor wie deze regeltjes precies kent. Daarom zet ik me nu in voor senioren met een partner in het verpleeghuis. Zodat de wereld een beetje rechtvaardiger wordt.

.

.

Wie ben ik nog meer?

“Mam, drink je thee nou eens op!” – mijn dochter van 18 jaar
Ik drink m’n thee het liefst uit een grote mok, zodat ik m’n handen lekker kan warmen. Maar omdat ik ondertussen van alles doe is de thee koud voordat ie op is. Tot afgrijzen van m’n dochter, maar ja op die leeftijd is veel afgrijselijk.

“Jaah, doe ik straks wel” – mijn oudste zoon van 20 jaar
Hij wordt er wel eens simpel van: weer mijn vragen over spaarpotjes en of hij z’n zorgverzekering al heeft omgezet. Dat kan volgende week ook wel, toch? Of volgende maand of nooit. Ik kan er heel slecht tegen om die verspilling te zien. Teveel betalen voor z’n zorgverzekering en games kopen terwijl hij z’n collegegeld voor komend jaar nog niet gespaard heeft. Mijn handen jeuken omdat ik hem zo graag hierbij wil helpen. Maar ik geef hem ruimte om zijn eigen weg te kiezen.

“Help je me met m’n website?” – mijn jongste zoon van 13 jaar
Mijn jongste zoon ziet hoe ik mensen blij maak met mijn bedrijf en dat wil hij ook. Ook hij wil zijn kennis (over retro-games) delen en er ook nog wat geld mee verdienen. Een gouden combinatie vinden wij beiden.

“Maak je niet druk” – Herman al ruim 20 jaar mijn man
Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en ook in het verkeer heb ik hier last van. Als iemand zich niet aan de verkeersregels houdt, zit ik me echt op te vreten in de auto. Dat helpt natuurlijk helemaal niks, maar toch.

“Onze stille kracht” – mijn oud-collega’s bij ING Bank
Ik praat niet honderduit, maar wat ik zeg is vaak raak. Ik denk goed na voordat ik wat zeg en luister naar de vraag achter de vraag. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat er in iemand om gaat.

“Goed is goed genoeg” – ikzelf
Ik ben een perfectionist, dus ik hou ervan als mijn huis netjes is, mijn administratie bijgewerkt en mijn to-do lijstje afgevinkt. Maar sinds ik moeder ben geworden heb ik geleerd om ook te genieten als het niet perfect is. Een perfecte opvoeding bestaat immers niet, dus ik ben nu tevreden met liefdevol. Ik geniet van de gezellige momenten in ons gezin.
Samen met Herman kijk ik graag pakkende Netflix-series zoals House of Cards.
Verder heb ik een zwak voor paarden en geniet ik van een buitenrit door de bossen. Zeker als mijn dochter ook meerijdt. En dan na afloop een warme chocomelk met slagroom, dat is puur genieten.

Simon Middendorp – adviseur provincie Friesland

Ik ben 59 jaar, vader van 3 kinderen en trotse opa van 2 kleinkinderen.

In mijn vrije tijd speel ik volleybal en verdiep ik me graag in sportpsychologie.
Verder los ik cryptogrammen op en bedenk slagzinnen. Ik ben liefhebber van zowel natuur als cultuur.

Ruim 25 jaar heb ik bij Achmea in verschillende functies gewerkt.
Vanaf 2015 ben ik als zelfstandig hypotheekadviseur werkzaam geweest voor verschillende hypotheekadvieskantoren. Ik heb zowel starters, doorstromers als oversluiters geadviseerd.

Bij toeval kwam ik in contact met Gina en dit klikte meteen. We hebben veel raakvlakken zoals het zoeken naar en leveren van maatwerk voor financiële oplossingen voor onze klanten.

Het klantbelang staat bij mij altijd voorop. Door mijn resultaatgerichtheid bij ik me vast om het maximale voordeel voor u als klant te behalen. Bijvoorbeeld in situaties waarbij de haalbaarheid van de hypotheek lastig was, heb ik de hypotheek toch kunnen afsluiten.

Ciska Riezenkamp – adviseur regio Alkmaar-Haarlem-Zaandam

Ik ben Ciska Riezenkamp en ik ben budgetcoach / financieel coach. Samen met mijn man en twee lieve puber dochters wonen wij in Uitgeest!

Vroeger wist ik nooit wat ik wilde worden. Ik ben op een kantoor terecht gekomen en ben opleidingen gaan volgen. Na enkele switches heb ik jarenlang gewerkt in de gezondheidszorg als financial controller en auditor. Op een gegeven ogenblik wilde ik iets anders en heb ik het roer omgegooid. Ik ben op zoek gegaan naar iets waar ik energie van krijg. Waarbij ik mensen kan begeleiden en helpen.

Wat een geluk dat ik mijn cijfermatige kennis nu kan combineren met het begeleiden van mensen van wie hun partner is, of wordt opgenomen in een verpleeghuis. Hierdoor leer ik veel mensen kennen die ik waardevol op weg kan helpen zodat zij gebruik kunnen maken van de financiële mogelijkheden die er zijn. Ik ben betrouwbaar, betrokken en onafhankelijk.

Rowen Advies – adviseurs in de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Noord- en Zuid-Holland

De deskundige belastingadviseurs van Rowen Advies bezoeken onze klanten in een groot deel van Nederland. Door hun kennis van financiën kunnen ze u goed uitleggen hoe de geldzaken rondom een verpleeghuisopname werken. De adviseurs van Rowen Advies komen bij u thuis om uw vragen te beantwoorden en de informatie op te halen die nodig is om uw voordeel te berekenen. Het financieel advies wordt op ons hoofdkantoor gemaakt. Vervolgens komt uw adviseur weer bij u thuis om het advies toe te lichten. Hoeveel voordeel is er voor u? Daarna gaan we aan de slag om uw voordeel ook daadwerkelijk te regelen. We maken het u gemakkelijk.